Speeltuin Kruiskamp

In het voorjaar van 2021 is in de Kruiskamp in Overasselt een speeltuin geopend op initiatief van een aantal buurtbewoners. “We hebben als buurtbewoners een lange adem nodig gehad voordat deze speeltuin er stond maar het was het waard!” Dit zegt Astrid van Dael, één van de initiatiefnemers.

Astrid vervolgt: “Het begon met een melding op de website Verbeterdebuurt.nl over wateroverlast in onze straat. Het verzoek was om een wadi te plaatsen en de speeltoestellen te vervangen, aangezien deze slecht waren. Astrid: “Samen met buurtbewoners hebben we een handtekeningenactie opgezet. In eerste instantie werden de speeltoestellen niet vervangen. Omdat we veel handtekeningen hadden, werd de behoefte aan een kleine speeltuin toch duidelijk. Het potje geld was niet toereikend voor onze plannen. Maar met goed samenwerken en informeren van de buurtbewoners en ook het meedenken van de gemeente, konden we er een initiatief van maken. Waardoor er meer budget beschikbaar was en dus meer mogelijk. Er is ook een avond georganiseerd voor alle buurtbewoners om uitleg te geven over het belang van de komst van de Wadi en de plannen voor de speeltuin. We zijn heel blij met het resultaat!”
Maarten van Etten, een andere initiatiefnemer, zegt: “De randjes van het gras van de speeltuin, waar de maaier niet bij kan, houden we zelf bij. We sluiten de waterpomp in de wintermaanden af en ruimen het zwerfafval op. Het onderhoud aan de speeltoestellen doet de gemeente, een mooie samenwerking!”

Meer informatie
Initiatiefgroep speeltuin Kruiskamp
Contactpersonen: Astrid Van Dael en Maarten van Etten
Tel: 024-7850300